Luchthavenvervoer antwerpen charleroi


Luchthavenvervoer antwerpen charleroi

Een goede en voordelige luchthavenvervoer van Antwerpen naar Charleroi Airport vinden is lastig. A-Taxi maakt het eenvoudig om een goedkope taxi antwerpen charleroi Airport te vinden en te bestellen. Met A-Taxi vergelijk je taxibedrijven eenvoudig op prijs en kwaliteit. Bovendien kan je de taxi direct afrekenen. Zo heb je altijd de beste deal voor een taxi van antwerpen naar Airport.

Charleroi

Charleroi heette oorspronkelijk Charnoy. De Spanjaarden maakten van dit dorpje een belangrijke vesting en hernoemden die in 1666 tot Charleroi, naar koning Karel II. Dit komt tot uitdrukking in de Latijnse term Caroloregium en het Franse bijvoeglijk naamwoord dat bij de stad hoort, carolorégien. Dit is ook de naam die aan de inwoners van de stad wordt gegeven, soms afgekort tot Carolos.
Doordat Charleroi lang een onaanzienlijke plaats was en niet onmiddellijk aan de taalgrens ligt, heeft het geen historische Nederlandse naam ontwikkeld. De zogezegd Nederlandse benaming Karelskoning is een neologisme, uitgevonden en geïntroduceerd door een Belgisch radioprogramma. In de praktijk wordt deze naam niet gebruikt. Vlamingen duiden de inwoners van Charleroi soms aan met Karolingers, maar met de Karolingen bestaat geen enkele historische relatie.

Brussels South Charleroi Airport

De luchthaven Brussels South Charleroi Airport (BSCA), in het Frans Aéroport de Charleroi Bruxelles-Sud (ICAOEBCIIATACRL), of ook wel de Luchthaven van Gosselies genoemd, ligt net ten noorden van Charleroi, in de deelgemeenten Gosselies en Ransart. De luchthaven ligt op een afstand van 46 km van Brussel. Met 6,5 miljoen passagiers per jaar (2013)[1] is het de tweede luchthaven van België, na Luchthaven Brussel/Zaventem.

De luchthaven wordt sinds 1 januari 1992 in opdracht van het Waals gewest uitgebaat door de naamloze vennootschap Brussels South Charleroi Airport. De grootste aandeelhouders van Brussels South Charleroi Airport S.a. zijn Sowaer en de holding Sambrinvest, beide maatschappijen zijn op hun beurt onderdelen van het Waals gewest. De luchthaven zal deels geprivatiseerd worden. Eind 2008 koos het Waals Gewest het consortium SAVE/Gemeentelijke Holding uit om de gesprekken over de privatisering mee voort te zetten.[2] SAVE baat onder andere de luchthaven van Treviso en Venetië Marco Polo uit.

De geringe grootte en de relatieve nabijheid bij Brussel maken de luchthaven een interessante bestemming voor low-fare luchtvaartmaatschappijenRyanair heeft in Charleroi Airport één van haar hubs gevestigd. Andere actieve commerciële maatschappijen zijn TUI fly en Wizz Air. Ten slotte wordt de luchthaven nog gebruikt voor privaat luchtverkeer.

luchthavenvervoer antwerpen charleroi

Reizen naar Charleroi Airport luchthavenvervoer antwerpen charleroi

Geef bij de boeking je vluchtnummer op, dan kan het taxibedrijf meedenken en eventueel adviseren eerder weg te gaan als hij files verwacht. Houd bij de boeking rekening met de inchecktijden van de luchtvaartmaatschappij en mogelijke vertraging op de weg. Het taxibedrijf zal er alles aan doen om je op tijd op charleroi Airport te brengen, maar kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor vertragingen, die tot gevolg hebben dat je je vliegtuig mist. Hierop aanvullend zijn de Algemene Voorwaarden Taxivervoer van toepassing.

Met kinderen in de taxi

Volgens de Taxiwet zijn er geen kinderstoeltjes verplicht in een taxi. Op de achterbank van een taxi hoeven kinderen geen kinderzitje te gebruiken. Kinderen vanaf 3 jaar en volwassenen moeten wel gebruik maken van de gordels. Kinderen jonger dan 3 jaar mogen in een taxi zonder kinderstoeltje of veiligheidsgordel op de achterbank zitten. Voorin een taxi moeten kinderen groter dan 1,35 meter en volwassenen de gordel gebruiken en kinderen kleiner dan 1,35 meter een goedgekeurd kinderzitje.

Luchthavenshuttle charleroi reserveren :

Bel 03 283 83 93 of boek online 24/7