Tunnels afgesloten tijdens Antwerp 10 Miles & Marathon


 
Tunnels afgesloten tijdens Antwerp 10 Miles & Marathon
Foto: Joris Herregods

Tijdens de Antwerp 10 Miles & Marathon komende zondag zullen weggebruikers rekening moeten houden met een tijdelijk gewijzigde verkeerssituatie in en rond de stad Antwerpen. Zo zal de Kennedytunnel richting Nederland een tijdlang onderbroken zijn voor verkeer.

Tunnels afgesloten tijdens Antwerp 10 Miles & Marathon
Foto: Vlaams Verkeerscentrum

Op het parcours van de Antwerp 10 Miles zullen de deelnemers zondagnamiddag een deel van de Antwerpse Ring en de Kennedytunnel aandoen. Die laatste zal tussen 12.30 uur en 18 uur tijdelijk afgesloten zijn voor verkeer. Het verkeer op de E17 vanuit Gent en de E34 vanuit Knokke moet vanaf het knooppunt Antwerpen-West verplicht omrijden via de R2 en de Liefkenshoektunnel, die tolvrij zal worden gemaakt in de richting van Nederland.

Ook de Waaslandtunnel (N49a, in beide richtingen, van 8 uur tot 19.30 uur), de Jan De Vostunnel (A12, richting Antwerpen, tussen 11.30 uur en 18.15 uur) en de Bolivartunnel (richting stadscentrum, tussen 12 uur en 18.15 uur) zullen tijdelijk niet beschikbaar zijn.

Tunnels afgesloten tijdens Antwerp 10 Miles & Marathon
Foto: Vlaams Verkeerscentrum

In de tegenovergestelde richting (naar Gent) zal de tunnelkoker wel doorlopend opengesteld worden. Er wordt geen hinder verwacht op de Antwerpse Ring richting Gent, maar er wordt wel een maximumsnelheid ingevoerd van 70 km/u.

Ook enkele op- en afritten van snelwegen zullen hinder ondervinden:

  • Ring richting Gent: op de afrit Het Zuid is enkel de rechtse afslag beschikbaar tijdens de passage van de Antwerp Marathon
  • Ring richting Gent: afrit Linkeroever afgesloten van 13.15 uur tot 19.30 uur
  • Ring richting Nederland: oprit Linkeroever afgesloten van 12.30 uur tot 17.15 uuur
  • E17 richting Antwerpen: oprit Zwijndrecht afgesloten van 12.30 uur tot 18 uur

Adviezen

“Wie zondag naar Antwerpen gaat of er moet passeren, bereid best zijn rit goed voor en neemt indien mogelijk een alternatieve route”, zegt het Vlaams Verkeerscentrum. Op hun website heeft de organisatie een aantal adviezen voor het doorgaande verkeer opgelijst. Het verkeer dat in Antwerpen moet zijn, maakt best gebruik van het openbaar vervoer of van de gratis Park & Ride-parkings (Melsele, Sportpaleis en Linkeroever) aan de rand van de stad. Er zal zondag ook via dynamische verkeersborden over worden gecommuniceerd.

http://www.gva.be/cnt/dmf20170419_02840482/deze-hinder-zullen-weggebruikers-ondervinden-tijdens-de-antwerp-10-miles-marathon